Publicador de conteúdo web

Artigos Recentes

 

Polyethylene Films Containing Silver Nanoparticles for Applications in Food Packaging: Characterization of Physico-Chemical and Anti-Microbial Properties

Aline A. Becaro; Fernanda C. Puti; Daniel S. Correa; Elaine C. Paris;  José M. Marconcini; Marcos D. Ferreira.

Publicação: Journal of Nanoscience and Nanotechnology (Print), v. 15, p. 2148-2156, 2015. Link

 

 

Mechanical damage during harvest and loading affect orange postharvest quality

Marcela Miranda; Poliana C. Spricigo; Marcos D. ferreira.

Publicação: Engenharia Agrícola (Online), v. 35, n.1, p. 154-162, 2015. PDF

 

 

Métodos de preparação de amostras de hastes florais para microscopia eletrônica de varredura

Poliana Cristina Spricigo; Jéssica Prada Trento; Joana Dias Bresolin; Viviane Faria Soares; Luiz Francisco de Mattêo Ferraz; Marcos David Ferreira.

Publicação:  Revista Brasileira de Horticultura Ornamental, v. 21, p. 17-26, 2015. Link

 

 

Evaluation of Potential Use of a Compact Sorter Equipment for Small Vegetables Growers

Luis G. P. Carmelo; Marcela Miranda; Poliana C. Spricigo; Lucimeire Pilon; Marcos D. Ferreira.

Publicação: Chemical Engineering Transactions, v. 44, p. 91-96, 2015. PDF

 

 

Impact Measurement on Apple and Orange Packinghouses Using a Wireless Instrumented Sphere

Yull Heilordt Henao Roa; Fabiano Fruett; Lucimara R. Antoniolli; Thâmara C. de Oliveira; Fernando E. B. Poletto; Marcos David Ferreira.

Publicação: Chemical Engineering Transactions, v. 44, p. 97-102, 2015. PDF

 

 

Embedded System for Monitoring Impact Magnitude during Orange Transport

Thâmara Ceballos de Oliveira; Willian Pulido Beneducci; Pedro Fernandes Bonfim; Milene Mitsuyuki Foschini; Fabiano Fruett; Juan Camilo Castellanos Rodriguez; Marcos David Ferreira.

Publicação: Chemical Engineering Transactions, v. 44, p. 313-318, 2015. PDF

 

 

Toxicity of PVA-stabilized silver nanoparticles to algae and microcrustaceans

Aline A. Becaro; Claudio M. Jonsson; Fernanda C. Puti; Maria Célia Siqueira; Luiz H.C. Mattoso; Daniel S. Correa; Marcos David Ferreira.

Publicação: Environmental Nanotechnology, Monitoring & Management, v. 3, p. 22-29, 2014. Link

 

 

Real time measurement system based on wireless instrumented sphere

Yull Heilordt Henao Roa; Fabiano Fruett; Marcos David Ferreira.

Publicação: SpringerPlus, v. 2, p. 582, 2013. Link

 

 

Evaluation of four pallet compatible boxes developed for mechanical protection, mixed loads and for the display of fruits and vegetabels in Brazilian markets

R.F.A. Luengo , V.M.T. de Freitas, A.G. Calbo , F.C.A.U. Matsuura

Acta Horticulturae, v. 934, p. 97-104, 2012. Link

 

 

Evaluation of a box transporter as a harvest aid for some fruits and vegetables in Brazil

R.F.A. Luengo, A.G. Calbo, V.M.T. de Freitas, F.C.A.U. Matsuura

Publicação: Acta Horticulturae, v. 934, p. 105-110, 2012. Link

 

 

Effect of the dimension of mechanical injury on the respiration of tomatoes

A.S. de Paiva; J.D.C. Pessoa; A.G. Calbo; M.C.M. Carneiro; A.L.S. Albino.

Publicação: Acta Horticulturae, v. 934, p. 1255-1260, 2012. Link

 

 

Valoração dos atributos de qualidade do tomate de mesa: um estudo com atacadistas da CEAGESP

Sabrina Leite de Oliveira;  Marcos David Ferreira; Anita de Sousa Dias Gutierrez.

Publicação: Horticultura Brasileira (Impresso), v. 30, p. 214-219, 2012. PDF

 

 

Manejo pós-colheita: evitar perdas para otimizar lucros

Gilmar Paulo Henz;  Marcos David Ferreira.

Publicação: Informe Agropecuário (Belo Horizonte), v. 33, p. 92-96, 2012. Link

 

 

Turgescência de crisântemos após a colheita utilizando o equipamento Wiltmeter®

Poliana C. Spricigo; Marcos David Ferreira; Adonai Gimenez Calbo.

Publicação:  Ciência Rural (UFSM. Impresso), V. 42, p. 255-260, 2012. Link

 

 

Effectsof antibrowning solution and chitosan-based edible coating on the quality of fresh-cut apple

Lucimeire Pilon; Poliana Cristina Spricigo; Douglas De Britto; Odilio Benedito Garrido Assis; Adonai Gimenez Calbo; Antonio Sergio Ferraudo; Marcos David Ferreira

Publicação: International Journal of Postharvest Technology and Innovation (IJPTI), Vol. 3, No. 2, 2013- link

 

 

Effect of Carboxymethylcellulose and Plasticizer Concentration on Wetting and Mechanical Properties of Cashew Tree Gum–Based Films

Douglas de Britto; Jackeline S. de Rizzo; Odilio B. G. Assis

Publicação: International Journal of Polymer Analysis and Characterization, Vol. 17, No. 4, 2012, p. 302-311- link

 

 

Chitosan nanoparticle coatings reduce microbial growth on fresh-cut apples while not affecting quality attributes

Lucimeire Pilon; Poliana C. Spricigo; Marcela Miranda; Márcia R. de Moura; Odilio Benedito G. Assis; Luiz Henrique C. Mattoso; Marcos David Ferreira

Publicação: International Journal of Food Science & Technology, Vol. 50, No. 2, p. 440-448, 2015- link

 

 

Effect of cashew gum-carboxymethylcellulose edible coatings in extending the shelf-life of fresh and cut guavas

Lucimara A. Forato; Douglas de Britto; Jackeline S. de Rizzo; Taís A. Gastaldi; Odilio B.G. Assis

Publicado em: Food Packaging and Shelf Life, Vol. 5, 2015, p. 68-74- link

 

 

Filmes de Polpa de Banana Produzidos por Batelada: Propriedades Mecânicas e Coloração

Milena dos Reis Martelli; Tais Téo de Barros; Odílio B. G. Assis

Publicação: Polímeros Ciência e Tecnologia, vol.24, n.1, p.137-142, 2014- link

 

 

Revisão: coberturas comestíveis protetoras em frutas: fundamentos e aplicações

 Odilio Benedito Garrido Assis; Douglas de Britto

Publicação: Brazilian Journal of Food Technology, Vol. 17, No. 2, 2014- link
 


C
lassification of intact plums according to sweetness using time-domain nuclear magnetic resonance and chemometrics

Fabíola Manhas Verbi Pereira; André de Souza Carvalho; Luís Fernando Cabeça; Luiz Alberto Colnago

Publicação em: Microchemical Journal, Vol. 108, p. 14-17, maio 2013- link